Nieuws

  • 23 februari 2018

Gymna vindt Zweedse zakenpartner via Enterprise Europe Network Vlaanderen

Sinds kort verdeelt Gymna, de grootste Belgische distributeur van apparatuur voor fysiotherapie en revalidatie, een innovatief toestel om te meten hoe beweeglijk gewrichten zijn. Dit apparaat, de EasyAngle, werd ontwikkeld door de Zweedse start-up Meloq.
  • 22 februari 2018

Praktische tips voor bedrijven over e-commerce

Voor retailbedrijven is digitale transformatie een do of die. De Retail Sector Group van Enterprise Europe Network heeft een e-commerce gids samengesteld om kleine bedrijven te helpen hun eerste succesvolle stappen in e-commerce te zetten.
  • 9 februari 2018

Ecobirdy: kinderstoelen vervaardigd uit gerecycleerd speelgoed

Op de internationale beurs Maison & Objet in Parijs presenteert het merk Ecobirdy haar eerste kinderstoelen vervaardigd uit gerecycleerd speelgoed.
  • 6 februari 2018

Wat betekent REACH en CLP?

Essenscia organiseert opnieuw een Nederlandstalige basisvorming productbeleid op:
  • 12 februari 2018

Japan, een nieuwe markt voor Europese ondernemers

Japan, een aantrekkelijke markt voor heel wat ondernemers. Wie in Japan zijn producten aan de man of vrouw kan brengen, heeft meteen een mooie toegang tot de Aziatische regio.
  • 6 februari 2018

EUREKA Innovation Days 2018, 22-24 May 2018, Helsinki

EUREKA Innovation Days is the perfect opportunity to meet companies and research organisations from across Europe and beyond in Finland’s dynamic capital. The three-day conference, from Tuesday 22 through 24 May 2018, includes:
  • 2 februari 2018

Veilige producten op de eengemaakte markt van de EU: de Commissie neemt initiatieven om vertrouwen te versterken

De Commissie presenteerde op 19 december 2017 twee wetgevingsvoorstellen die het voor ondernemingen, met name kleine en middelgrote ondernemingen, gemakkelijker moeten maken om hun producten in heel Europa te verkopen en die nationale autoriteiten en de douane de mogelijkheid g
  • 9 februari 2018

Doelgericht zoeken naar de ideale buitenlandse match

Op een bepaald ogenblik overweegt elke onderneming om de sprong te wagen richting het buitenland. Die eerste stap is vaak de moeilijkste want alles is onbekend.
  • 6 februari 2018

About Japan webinars in February

WEBINAR #110: FROM UNDERSTANDING TO NAVIGATING JAPANESE BUSINESS CULTURE Date: 20 February 2018 - Time: from 10:30 to 11:30 AM CET Registration deadline: Monday, 19 February 2018.
  • 2 februari 2018

Btw: meer flexibiliteit inzake btw-tarieven, minder rompslomp voor kleine bedrijven

De Europese Commissie heeft vandaag nieuwe regels voorgesteld om de lidstaten meer flexibiliteit te verlenen bij het vaststellen van de tarieven van de belasting over de toegevoegde waarde (btw) en om een betere fiscale omgeving te creëren waarin kleine en middelgrote ondernemi