NL|EN

Relocation bedrijf verlegt grenzen

21.10.09

Relocation bedrjf verlegt grenzen

Wie? AM&PM, een stabiel groeiend relocation bureau uit het Leuvense, begeleidt expats in Vlaanderen en Brussel: van de aanvraag van werk- en verblijfsvergunningen over de begeleiding van het gezin bij het vinden van een geschikte woning of school tot de algemene integratie.

Wat? Als klein dienstverlenend bedrijf wou AM&PM zelf ook snel en efficiënt bijgestaan worden. AM&PM had namelijk zelf uiteenlopende vragen over de uitbreiding van zijn markt in een internationale context: kunnen wij een overzicht krijgen van Europese bedrijven die op zoek zijn naar Vlaamse relocation bureaus, en kunnen wij onze diensten bekendmaken bij andere Europese zakenpartners of bij de Europese Commissie? Is het mogelijk om als Vlaamse ondernemer subsidies te krijgen als je deelneemt aan Europese beurzen en evenementen?

Hoe kan ons beroep erkend worden, hoe kan het een beroepstitel krijgen als intellectueel beschermd beroep en bij welke Europese instantie kunnen we hiervoor terecht? Hoe kunnen wij erkend worden als dienstverlener die opleidingen aanbiedt rond internationaal ondernemen?

Welke hulp? Enterprise Europe Vlaanderen adviseerde AM&PM over elke vraag afzonderlijk of verwees het bedrijf door.

Het resultaat? Wekelijks wordt AM&PM op de hoogte gebracht van de Europese aanbestedingen. Het bedrijf onderzoekt nu met welke andere Europese partners het contact wenst. Daarnaast begint het te lobbyen om de erkenning van zijn beroep te krijgen. Ook nam het contact op met de Vlaamse overheid om in aanmerking te komen voor steun via de nieuwe KMO-portefeuille.