Commissie richt forum van deskundigen op om obstakels voor grensoverschrijdende interactie uit de weg te ruimen

  • 29 september 2017

In de grensregio's van de EU wonen 150 miljoen burgers. Om het volledige economische potentieel van deze regio's te benutten, startte de Commissie op 20 september het "Border Focal Point" op. Het biedt de regio's ondersteuning op maat bij het uit de weg ruimen van belemmeringen voor banen en investeringen.

Voor bedrijven, werknemers en studenten is het nog steeds moeilijk en duur om wegwijs te worden in de verschillende administratieve en rechtsstelsels. Via een aantal concrete maatregelen zal het Border Focal Point de grensregio's helpen beter samen te werken. Dat is in overeenstemming met de oproep van Commissievoorzitter Juncker in zijn toespraak over de Staat van de Unie van 2017 om te zorgen voor een eerlijke eengemaakte markt.

Het Border Focal Point zal bijdragen aan: 1) een betere toegang tot banen, 2) diensten zoals gezondheidszorg en openbaar vervoer en 3) gemakkelijker zakendoen over de grenzen heen.

Dit voorstel maakt deel uit van een ruimere mededeling over "Groei en samenhang in de grensregio's van de EU bevorderen", die een aantal nieuwe maatregelen en een lijst van lopende initiatieven omvat om de grensregio's van de EU te helpen sneller en steeds dichter naar elkaar toe te groeien.

Het volledige persbericht kunt u hier downloaden.

Bron: IP/17/3270