Een nieuwe strategie voor de bio-economie voor een duurzaam Europa

  • 12 oktober 2018

Op 11 oktober 2018 heeft de Europese Commissie een actieplan gepresenteerd voor een duurzame en circulaire bio-economie in het belang van de samenleving, het milieu en de economie in Europa.

De strategie voor de bio-economie die voorzitter Juncker en eerste vicevoorzitter Timmermans aankondigden in hun intentieverklaring na Junckers Staat van de Unie van 2018, past in het streven van de Commissie naar een nieuwe impuls voor meer banen, groei en investeringen. Het doel is het duurzaam gebruik van hernieuwbare hulpbronnen op te schalen en wereldwijde en lokale problemen zoals klimaatverandering en duurzame ontwikkeling aan te pakken.

In een wereld van eindige biologische hulpbronnen en ecosystemen is meer innovatie nodig om de bevolking van voedsel, schoon water en energie te blijven voorzien. De bio-economie kan van algen brandstof maken, plastic recycleren, afval tot meubels of kleding verweren en industriƫle bijproducten omvormen tot biologische meststoffen. Dat alles kan tegen 2030 een miljoen nieuwe groen banen opleveren.

Meer lezen kunt u hier.

Bron: IP/18/6067