Eerlijke belastingen: Nieuwe EU-regeling voor het oplossen van belastinggeschillen tussen lidstaten in werking vanaf 1/7/19

  • 18 juli 2019

Vanaf 1 juli treden nieuwe EU-regels in werking om belastinggeschillen tussen lidstaten sneller en doeltreffender op te lossen. Dat geeft bedrijven en particulieren die met dubbele belasting te maken krijgen, meer rust en fiscale rechtszekerheid.

Het langverwachte systeem helpt bij belastinggeschillen tussen lidstaten die ontstaan door de uitleg of toepassing van internationale belastingakkoorden om dubbele belasting te vermijden. Volgens schattingen lopen er in de EU momenteel 2000 van die zaken, waarvan ongeveer 900 al meer dan twee jaar.

Door het mechanisme kunnen bedrijven en particulieren geschillen over belastingverdragen sneller en doeltreffender oplossen, vooral als het gaat over dubbele belastingheffing, een groot probleem dat tot onzekerheid, onnodige kosten en cashflowproblemen lijdt. Tegelijkertijd brengt de nieuwe richtlijn meer transparantie bij fiscale geschillen in de EU.

Het volledige persbericht kunt u hier lezen:

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-3377_nl.htm

Bron: IP/19/3377