Infosessie: de toegevoegde waarde van Internet of Things voor kmo’s

  • 10 augustus 2018

Er wordt verwacht dat Internet of Things (IoT) een grote impact zal hebben op zowel het dagelijks leven van de consumenten als op het bedrijfsleven.  Verbetering van productieprocessen, oplossingen bieden voor problemen rondom energie en milieu, criminaliteit, gezondheidszorg, onderwijs, enz... het IoT biedt tal van voordelen, ook voor kmo’s.

Maar wat is juist IoT? Met ‘things’ worden allerhande apparaten uit ons dagelijks leven bedoeld die met elkaar verbonden zijn door het internet en die via de computer of smartphone gestuurd worden (bijv. machines, sieraden, auto’s, thermostaat, koelkast,  koffiezet…). Dit biedt oneindig veel mogelijkheden maar het maakt onze persoonlijke leefomgeving ook erg gevoelig voor cybercriminaliteit.

Voor vele ondernemers blijft IoT een abstracte wereld en wij willen hen niet alleen kennis laten maken met de opportuniteiten maar ook met de veiligheidsaspecten ervan. Het is onmogelijk om in een bestek van twee uur alles over IoT te belichten daarom focussen we ons op bepaalde segmenten, namelijk het bouwen van moderne en schaalbare IoT oplossingen, de beveiliging van IoT en het belang van normen.

Deze sessie kadert binnen de Digitale Agenda van de Europese Commissie en wordt georganiseerd door het Bureau voor Normalisatie (NBN) in samenwerking met het Enterprise Europe Network Vlaanderen op 20 september 2018 om 17 uur In Gent.  Programma en meer informatie vindt u hier.