LIFE-programma

Laatste revisiedatum: 27/04/2020

Wat houdt de maatregel in?

Het LIFE  (l'Instrument Financier pour L'Environnement) programma is een Europees financieringsprogramma met als doelstelling bij te dragen tot de uitvoering, actualisering en ontwikkeling van het communautaire milieubeleid en de milieuwetgeving met het oog op duurzame ontwikkeling in de Europese Unie. Voor de traditionele projecten bedraagt de Europese tegemoetkoming 55% voor de periode 2018-2020.

De focus in het programma zijn de traditionele projecten. Daarnaast kunnen organisaties geïntegreerde projecten indienen. Deze dienen milieu- of klimaatstrategieën of -beleidsplannen te implementeren op een grote schaal. In een geïntegreerd project dienen ook complementaire acties worden uitgevoerd, door andere fondsen gesteund, bij voorkeur Europese fondsen, maar ook nationale of private fondsen zijn mogelijk.

Het LIFE programma focust op de prioriteiten die werden vastgelegd in het Zevende Milieu-Actieprogramma (7MAP, dat loopt van 2013 tot 2020) zoals natuurlijk kapitaal en hulpbronnenefficiëntie.

Meer gedetailleerde info over deze steunmaatregel.