De toekomst van de EU-financiën: groep op hoog niveau presenteert voorstellen voor vereenvoudigde toegang tot EU-fondsen

  • 1 augustus 2017

Op 11 juli 2017 heeft de groep van onafhankelijke deskundigen op het gebied van cohesiebeleid zijn eindverslag over een vereenvoudigd kader voor de EU-fondsen na 2020 gepresenteerd.

De resultaten van het cohesiebeleid van de EU zijn duidelijk positief maar de huidige hoeveelheid regels bemoeilijkt in sommige gevallen het beheer van de EU-fondsen voor lokale overheden en het aanvragen van EU-financiering voor bedrijven. Vereenvoudigen is dus essentieel en de Europese Commissie moet bekijken hoe zij de toegang tot EU-fondsen verder kan vereenvoudigen in het begrotingskader na 2020.

Dit is de belangrijkste boodschap waarmee de groep op hoog niveau voor vereenvoudiging de discussie over de toekomst van de EU-financiën wil stimuleren. Deze discussie is door de Commissie op 28 juni in gang gezet met haar speciale discussienota, de laatste nota in een reeks van vijf discussiedocumenten die zijn vrijgegeven naar aanleiding van de bekendmaking op 1 maart van het Witboek over de toekomst van Europa van de Commissie.

Het volledige persbericht kunt u hier downloaden.

Bron: IP/2017/1921