Over ons

Het Enterprise Europe Network is een initiatief van de Europese Commissie (DG Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en kmo’s) dat Europese kmo’s ondersteunt en adviseert. De netwerkpartners zijn stevig verankerd in de Europese regio's. Ze zijn uitstekend geplaatst voor het verlenen van informatie over Europese regelgeving en financiering, voor het faciliteren van bedrijvencontacten en het helpen opstarten van transnationale innovatieve projecten. 

Voor België is Enterprise Europe Network vertegenwoordigd in Vlaanderen door het Agentschap Innoveren & Ondernemen en Flanders Investment & Trade, in Brussel door Impulse en BECI en in Wallonië door L'Agence wallonne pour l'Entreprise et l'Innovation.

 

Enterprise Europe Network Vlaanderen – wie zijn we?

Enterprise Europe Network Vlaanderen behoort tot een netwerk van meer dan 600 partnerorganisaties in de EU en telt 3000 ervaren medewerkers. Dankzij dit netwerk kunnen we u snel betrouwbare informatie leveren over de Europese wetgeving en de regelgeving in andere lidstaten. Daarnaast kunnen we via dit netwerk uw bedrijf gericht in contact brengen met bedrijven uit andere landen die op zoek zijn naar economische of technologische samenwerking. Bovendien heeft het netwerk ook antennes buiten Europa.

 

Uw voordeel

Voor u als ondernemer wordt Europa alsmaar belangrijker. Denk maar aan de immense mogelijkheden van de eengemaakte EU-markt en de incentives van de EU voor innovatie-inspanningen. Alle mogelijke Europese programma's opvolgen en uitzoeken hoe die werken, is bijzonder tijdrovend. Enterprise Europe Network Vlaanderen biedt u één aanspreekpunt waar u in uw zoektocht naar partners, ideeën en oplossingen effectief en efficiënt wordt geholpen.

 

Onze dienstverlening

Enterprise Europe Network Vlaanderen begeleidt u bij:

  • het zoeken van partners voor commerciële samenwerking
  • het zoeken naar strategische partners voor innovatie
  • het vinden van uw weg in verschillende aspecten van de Europese regelgeving
  • toegang tot Europese financiering voor uw project


Het succes van kleine bedrijven als geheel straalt ook uit naar individuele ondernemers, hun werknemers, klanten en leveranciers naar plaatselijke gemeenschappen en de Europese economie in ruimere zin.  

Enterprise Europe Network, FIT en VLAIO verlengen samenwerking!
Hoe Europa kmo's een extra duw in de rug wil geven