Panel van kleine en middelgrote ondernemingen in verband met het Commissie-initiatief voor elektronische vervoersdocumenten

  • 22 december 2017

Digitalisering kan de efficiëntie, betrouwbaarheid en kostenefficiëntie aanzienlijk verbeteren op het gebied van vervoer en logistiek. Vooral het gebruik van elektronische in plaats van papieren documenten zal naar verwachting grote voordelen met zich meebrengen qua administratieve vereenvoudiging en kostenbesparing. Het merendeel van de documenten die voor vrachtvervoer worden gebruikt, wordt echter nog steeds afgegeven, overgedragen en gearchiveerd op papier.

De Europese Commissie onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een beleidsinitiatief dat erop gericht is het potentieel van de digitalisering van vrachtvervoersdocumenten voor alle vervoerswijzen volledig te benutten. In dit kader vindt een reeks raadplegingen van belanghebbenden plaats.

Daartoe behoort ook deze raadpleging van het panel van kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's). Met deze raadpleging hoopt de Commissie meer te weten te komen over de opvattingen en zorgen van kmo's betreffende de volgende belangrijke elementen:

  • of en in welke mate kmo's gebruikmaken van elektronische vervoersdocumenten;
  • of er voor kmo's met het gebruik van elektronische vervoersdocumenten voordelen te behalen zijn;
  • indien zij geen elektronische documenten gebruiken, waarom dat dan het geval is;
  • wat de Commissie zou kunnen doen om het gebruik van elektronische vervoersdocumenten door kmo's te faciliteren.

 

We nodigen u dan ook vriendelijk uit om deel te nemen aan deze enquête. U kunt deelnemen door op onderstaande link te klikken. Het invullen van deze enquête zal ongeveer 15 minuten duren en is open tot 16 januari 2018. Klik hier om de vragenlijst te starten. Gelieve op het einde van de enquête volgend ID-nummer in te vullen: BE00025.

 

Indien u vragen heeft of indien u problemen ondervindt bij het aanmelden, kunt u ons contacteren door te mailen naar enterprise.europe@vlaanderen.be.

 

Enterprise Europe Network dankt u alvast voor uw medewerking.