Schrijf je nu in voor de gratis infosessie "Veiligheid en gezondheid op werk - de ISO 45001 norm"

  • 24 mei 2018

Dagelijks vallen wereldwijd meer dan 6300 sterfgevallen te betreuren door werkgerelateerde ongevallen en ziektes. Dat komt neer op een trieste tol van 2,3 miljoen levens per jaar. Ook de economische impact is aanzienlijk. Zo lopen de gerelateerde kosten voor bedrijven en organisaties op tot maar liefst 2,4 miljard euro per jaar. Voor België zijn de cijfers natuurlijk beter maar er is ook nog veel werk aan de winkel.

Om het tij te helpen keren, lanceerde de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) een nieuwe norm: ISO 45001, Occupational health and safety management systems – Requirements. Die internationale norm biedt bedrijven en andere organisaties een houvast om:

  • de veiligheid en gezondheid van hun medewerkers te verhogen;
  • de risico’s op de werkvloer te verlagen;
  • gezondere en veiligere werkomstandigheden te creëren.

Deze norm geeft aan veel kmo’s een concrete leidraad om een eenvoudig en duidelijk beleid in te voeren in hun organisatie. Om deze norm in detail uit te leggen en Vlaamse ondernemingen te stimuleren deze norm te gebruiken organiseren het Bureau voor Normalisatie (NBN) en Enterprise Europe Network Vlaanderen op 21 juni een infosessie.

Meer info en inschrijven, klik hier.